Shqipëri
    |         |         |    
Header image


NGRIJE ZERIN KUNDER DHUNES NE FAMILJE

 

Fondacioni Avon eshte krenar qe ndan sot me ju videon e tij “Ngrije Zerin kunder Dhunes ne Familje”. Videoja nje lidhje emocionale kundrejt programit Ngrije Zerin Kunder Dhunes ne Familje te Fondacionit Avon dhe jep shprese per ata/o qe jane viktima te dhunes se partnerit apo dhunes ne familje.

 

 

 

Misioni

 

Nje nder tre gra eshte viktime e dhunes, dhe jane llogaritur rreth 10 milione femije qe kane perjetuar dhune ne familjet e tyre cdo vit. Ngrije Zerin u ndermor ne vitin 2004 per te ndihmuar ne mbylljen e cilit te dhunes ne familje nepermjet mbeshtetjes se informimit, edukimit, parandalimit dhe programeve te sherbimeve te drejtperdrejta, me nje fokusim special ne ndihmesen e femijeve te prekur nga dhuna ne familje per te nderprere qarkun dhunes per gjeneratat e ardhmshme.

 

 

 

Ndihma Financiare

 

Gjate vitit 2008 mbi 10 milione dollare u jan dhuruar 350 organizatave te dhunes familjare vetem ne Amerike. Pervec ketyre, mbi 3.9 milion dollare u jane dhuruar me shume se 120 organizatave qe ndihmojne femije e dhunes familjare.

 

 

 

Informimi dhe Edukimi

Fondacioni Avon ka krijuar nje DVD educative qe eshte e dispoueshme pa pagese e cila i ndihmon shikuesit te dallojne shenjat e abuzimit dhe te pergjigjen ne menyren e duhur me informacione referees kritike. PSAte dhe milliona guida falas per Burimet e Dhunes ne Familje jane shprendare per te rritur diturete jete shpetuese

 

 

 

Fushata e Fuqizimit te Grave

 

Ne vitin 2008, Avon Products Inc. dhe Fondacioni Avon prezantuan produktin e pare te ideuar nga ngritja e fondenve ne mbare boten, Byzylyku i Fuqise se Gruas, i ideuar  per te shpetuar dhe permiresuar jetet e grave kudo ne bote. Ky produkt u prezantua nga Ambasadorja Globale e Avon, aktorja e njohur Reese Ëitherspoon ne Samitin e Avon ne vitin 2008 per Nje te Ardhme me te Mire i mbajtur ne seline e Kombeve te Bashkuara ne bashkepunim me UNIFEM